Blog

NB VANWEGE DE CORONACRISIS IS ONS CAFÉ VAN 17 MAART AFGELAST, OVER APRIL HOUDEN WE U OP DE HOOGTE. DE KUNSTENAARS KUNT U ONTMOETEN IN EEN TOEKOMSTIG CAFÉ. WE WENSEN U EEN TIJD VAN CONTEMPLATIE EN INSPIRATIE IN GOEDE GEZONDHEID.

Inspiratie, zeg dat wel!

Ons tweede Inspiratie Café bestond weer uit heel verschillende presentaties. Een lid van studio Mapa Haarlem vertelde over de voorstellingen die ze er maakt waarbij beweging, beeldende- en lichtkunst worden gecombineerd. Vervolgens vertelde een theatermaakster over haar muziektheaterproductie, een muziek/schrijversduo zong ontroerende en hilarische liedjes en we sloten af met een workshop luchtdirigeren.

Inmiddels stromen twee dagen later de reacties alweer binnen, ook van de kunstenaars. Een aanwezige edelsmid heeft zich laten inspireren tot het maken van een prachtige ring door een foto uit een voorstelling van studio Mapa. Bovendien heeft ze met eetstokjes staan dirigeren in de zorgkliniek waar ze als vrijwilligster werkt. En de helft van het muziek/schrijversduo heeft met een groep kleuters naar eigen zeggen “als een malle met kleurpotloden de Radetsky mars staan dirigeren”

Ook het eerste café heeft toekomstplannen van samenwerkingen tot stand gebracht, klandizie opgeleverd en verwondering gebracht naar het publiek. We hebben het gevoel dat het begint te broeien. De zaadjes zijn geplant, de kiempjes beginnen de kop op te steken. We gaan voor een compleet bloemenperk…

Programma 18 februari Inspiratie Café

Op 18 februari vindt alweer ons tweede Inspiratie Café plaats.

Het programma is heel anders dan het vorige. We beginnen met bewegingstheater door Sanne Krijgsman van Studio Mapa in Haarlem, gevolgd door een preview van het muziektheaterprogramma Voorbij Mauthausen door Maja Kuijper t.g.v 75 jaar bevrijding. Na de pauze gaan we verder met muziek van het kleinkunstduo van Hemel en Hel en we sluiten af met een Maestroclass luchtdirigeren.

Naast de gebruikelijke vraaggesprekken tussendoor wordt nu dus ook van het publiek gevraagd om actief mee te doen. Een vierdimensionale kunstbeleving zullen we maar zeggen. We zijn er zelf ook erg benieuwd naar!

Succesvol eerste Inspiratie Café

We openden met de enthousiaste mannen van het Ampzing Genootschap
Daarna vertelde edelsmid Ariane Medze over haar switch van rechter naar edelsmid en toonde prachtig werk.
Dichter Gerardo Insua Teijeiro maakte indruk met zijn intens voorgedragen gedichten.
FADOpelos2 bezorgde het publiek kippenvel.

De reacties van het publiek en van de kunstenaars waren zeer positief. In de pauze en naderhand werden boeken, cd’s en sieraden verkocht en werd flink genetwerkt. Naast dat er veel gelachen, gedronken en gegeten werd natuurlijk! We kijken nu al uit naar het volgende Inspiratie Café op 18 februari!