Reviews

Fijne reactie van een van onze kunstenaars n.a.v ons tweede café

Wat is het leuk om te inspireren en geïnspireerd te worden!Ik mocht spreken tijdens het eerste Inspiratiecafé in januari. Het was een prettige en veilige setting om mijn verhaal te vertellen. Er kwam veel respons en herkenning. Mijn verhaal inspireerde. De tweede sessie in februari was weer een feestje. Het is zo bijzonder om gemotiveerd te worden door mensen uit heel andere kunstdisciplines. Toen ik de presentatie van de bewegingskunstenares van studio MAPA zag, had ik direct een sieraad in mijn hoofd, dat ik de dagen erna heb ontworpen. De luchtdirigent die optrad bracht me ertoe het dirigeren meteen uit te proberen bij de bewoners van de Janskliniek, waar ik vrijwilliger ben. Ik ben van plan om vaker aanwezig te zijn en mij weer te laten verrassen door al het moois van het Café. 


Ariane Medze Edelsmid.

Man in the mirror

Review van een bezoekster aan ons eerste Inspiratie Café op 18 januari 2020

In het Verhalenhuis in Haarlem-Noord is gisteren gestart met de eerste aflevering van ‘Het Inspiratie Café’. Een avond met inderdaad inspirerende kunstenaars uit verschillende kunstrichtingen:

* Het Ampzing Genootschap, dat zich heel vrolijk en grappig al zingend en musicerend weert tegen opdringerige engelse woorden in ons ABN.

* Ariane Medze, die na 10 jaar rechtspreken in o.a. de Haarlemse rechtbank, edelsmid is geworden en o.a. beeldschone ringen maakt.

* Gerardo Insua Teijero, een dichter/musicus die uit zijn hoofd de meest klankrijke zinnen voordraagt, aangezet met een mooie emotionele mimiek en lichaamstaal.

* FADOpelos2, Tiago Lageira begeleidt heel poëtisch Iris Feijen, die het publiek rillingen bezorgt met haar prachtige stem. Ik begrijp niets van de Portugese tekst, maar wordt door dit geweldige duo meegenomen en ontroerd.

Ik verheug me al op het volgende Inspiratie Café.

Mariel Cordang